Hårbehandling med Mesoterapi

Hårbehandling med Mesoterapi

har-mann-bilde

Androgen alopecia

Årsaken til androgen alopecia (aldersbetinget hårtap) skyldes genetiske og hormonelle faktorer, men også faktorer som er uvisse.  Ca 95% av årsaken til hårtap skyldes androgen alopecia. Hormonet dihydrotestosteron (DHT) spiller en stor rolle. Menn med androgen alopecia har høyere nivåer med DHT. Dette påvirker både hårfollikkelene, håret og hårsyklusene. Hårfollikelene krymper, hårskaftet blir tynnere, og voksefasen forkortes, mens hårets hvilefasen forlenges.  Androgen alopecia har et klassisk mønster med hårtap som starter i vikene, og som deretter affekterer kronen. Kvinner kan også få androgen alopecia. De har et annet håravfallsmønster hvor det skjer en generell utynning av håret.

 

 

Hva er mesoterapi?

Mesoterapi er en relativt ny estetisk behandlingsform i Norge, men den er svært utbredt og vanlig blant annet i Europa, USA, og Sør-Amerika. Ordet mesoterapi stammer fra det greske order meso som betyr “midten”, og therapeia som betyr “å behandle medisinsk”. I prinsipp betyr dette at man ønsker å behandle det midterste hudlaget, som kalles for dermis. Ved å tilføre næringstoffer og aktive ingredienser til huden gjennom mikroinjeksjoner eller microneedling. Når huden får tilført ulike næringstoffer har dette en positiv effekt på de ulike cellene i huden. Ved mesoterapi på håret tilfører man aktive ingredienser i huden hvor hårsekkene befinner seg.  Vi tilfører hodebunnen ingredienser som hyaluronsyre, pathenol, kløverekstrakt, carcinine, organisk silikon og peptider. Behandlingen er med på å stimulere stamceller, styrke hårfollikklene, redusere betennelse, og stimulere håret til å vokse.

 

MESOTERAPI OG MICRONEEDLING

Den mest effektive metoden for  å behandle androgent hårtap på er uten tvil gjennom mikroinjeksjoner (off label behandling). Ved å injisere de aktive ingrediensene direkte i hodebunnen gir man huden en kjemisk stimulering som har effekt på huden og hårfollikelene.  Ved microneedling bruker vi Fusion meso pen. Dette er en CE sertifisert pen, som innebærer at den er godkjent som medisinsk utstyr, og den er av høy kvalitet. Ved å benytte seg av løse engangs sterile nålhoder med magnet, følger nålen bevegelsenn til motoren hele tiden.  Mesopen har 9 nåler som kan justereres i lengde fra 0 – 2 mm. Lengden vi bruker i behandling på androgen alopecia  er 0,5 cm.   

En fusion mesoterapi behandling kan bestå av mesoterapi (mikroinjiseringer), eller microneedling.

 

Før behandlingen:

Du har en konsultasjon med en lege eller sykepleier før behandlingen.  Det er kun leger og sykepleiere som kan utføre mesoterapi behandlingen på androgen alopecia. Før behandlingen må du signere på et samtykkeskjema, og oppgi korrekte opplysninger om din helsetilstand.  Det finnes noen sykdommer som er kontraindisert Fusion mesoterapi behandlingene.

-Vask håret samme dag før du kommer til behandlingen.

-Det kan være lurt å påføre en bedøvelselskrem i hodebunnen ca 40 min før behandlingen for å minimerer plagene.

-Selve behandlingen tar mellom 5-15 minutter.

-Behandlingen må gjentas hver 10. dag i 4 måneder.

-Etter 4 uker stopper håravfallet. Etter 2 måneder vil man få gjenvekst av håret.

-Vedlikeholds behandling er en gang hver 2 måned.

 

Resultatene varierer fra gode til fantastiske!

 

Post a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *