Kostveiledning

Åsane Medisinske Klinikk tilbyr kostveiledning og hjelp til å legge om kosten.

Har du behov for å gå ned eller opp i vekt? Sliter du med betennelser i kroppen, eller ønsker du kun hjelp til å finne sunn og god mat?

Vi har mange års erfaring fra jobb med diett og hjelper deg med å tilpasse ett individuelt kostopplegg.

Av erfaring vet vi at det å forandre livsstil og finne nye vaner kan kreve mer enn mange selv klarer å få til på egenhånd. Vi følger deg med vektkontroller ukentlig og tilbyr figurformende behandling for å hjelpe deg videre i prosessen. Vi benytter oss av digitale verktøy som Diett.no. Dette er en Online kostdagbok som hjelper deg å holde kontroll på hva du spiser og hva maten inneholder.

Vi starter også opp med blodprøvetaking ved klinikken for å identifisere allergener og andre utfordringer medisinsk. Nærmere informasjon kommer.

Nedenfor finner du historien til en kunde som fikk hjelp med kosten. Dette er en alvorlig tilstand, men viser at det er mulig å snu kroppen med standhaftighet og tid. Dette er en kunde som fikk litt starthjelp og har tilegnet seg utrolig mye og god informasjon og kunnskap. Virkelig verd lesing!

( forklaring på noen medisinske uttrykk: Ulcerøs Colitt er betennelse i tarmen, Total Colitt er betennelse i hele tarmen) 

 Mann 41 år f:1973

Diagnose: Ulcerøs Colitt

Konstatert i 2011. Total Colitt.

Innlagt  21 døgn på sjukehus i 2013.

Eg har vore igjennom Imurel (jul og nyttår 2013/14). Masse bivirkningar! Utslett, Byllar etc.

Pentasa granulat, rektalvæske, Mezavasin stikkpiller.

April 2014 med blodprosent ned til 7,9(ganger 7 for å få prosent) og crp/betennelse på 570(fare for blodforgiftning) og d-Vitaminnivå på 39 nmol/l (anbefalt 50- 150 i norge, 75 til 150 i andre land)

Vart innlagt igjen på sjukehus i slutten av april. Var der ei veka og legane ville operera meg. Heilt på felgen fysisk og psykisk sa eg ja til operasjon..  Etter ei samtale fann eg ut at eg ville gje kroppen ein sjanse til før operasjonen. Legane frå rådde dette då eg var veldig sjuk og sansynligheten for å verta frisk var dårlig medisinsk sett.

Ei kjekk venninne av ein kompis høyrde om meg og sa at det var verd å prøva kostholdsendring før eventuelt operasjon. Ho fortalde at D-Vitaminer er betennelsesdempende og med kosthold med mykje rette fettstoffer som ” glir” igjennom tarmen (Lavkarbo) så vil betennelsen gå ned på nokre månader.

I betennelses perioden er det viktig å unngå rest av avføring i tarmen. «Hockey stilling» er ein fordel då når ein er på toalettbesøk. squat toilet heiter det på engelsk og forklarande filmar på youtube. https://www.youtube.com/watch?v=rvv4fwnX8Bg

Eg begynte nedtrapping frå 80(!)mcg Prednisolon å starta med 200 mcg D-Vitamin (5 x 20 mcg morgon+ 5 x 20mcg kveld) såg at dette virka etter ei veka. Færre og meir kontrollerbare toalettbesøk. Energien vart betre etter ein månad og det utenkelige med ferie var tenkelig sakte men sikkert.

Heldt på med dette (dyrt med norske dosar når ein et 10 pillar om dagen!) i mai og juni til eg las at svenskane brukte 125mcg som dags dose.

Begynte i 100% jobb igjen 5. August og ikkje vore sjukmeldt eller sjuk etter dette.

I juli var vi forbi Sverige å då handla eg holistic 125 mcg D3 å begynte med 2 x 125 mcg frå august til desember. Var då til bedriftslege å målte crp på 0,9 blodprosent på 13,6 og D-vitamin på 262 nmol/l. Med dette nivået så har eg starta med 1 x 125 mcg for dagen for ikkje å komma for høgt.

D-vitamin nivå november var på 192nmol/L med inntak av 2X125mcg pr dag.

Probiotica er ei god hjelp i prosessen å få ein bakteriebalanse i tarmen igjen. Jod er det siste eg har starta med for å betrast ytterligare.

Probiotica av forskjellige merker er greitt å bruka for å få opp bakterieflorane og eit breiare specter med bakteriar.

Blødingar forekjem i ujamne periodar men det er ikkje ulcerøs colitt men blødingar frå innvendige  hemoroider som er et resultat av alle dei tusenvis av toalettbesøk på få år. (30 – 40 i døgnet på det verste).

Ingen blødningar frå tarm etter august. Hemoroider kan gi små blødningar men ingenting alvorlig.

Ettervirkningar av prednisolon er det verste no. Det å få kontroll på stressnivået (Det kjem av ingenting eller bagatellar)

I dag  er eg 90/95% frisk. Tarmen er ok og har full kontroll over toalettbesøk. Bivirkningar frå prednisolonen er verst.

Foreløpig konklusjon:

Jern tilskudd er greit nå betennelsen er gått tilbake. Då er jern god energi.

Gurkemeie er ein god betennelsesdempar. Om ein har peppar ilag med gurkemeie så er det som ein «turbo» for gurkemeien.

Omega-3 er og ein effekt av. Mest energi føler eg.

Penicilin ødelegg tarmfloraen. Unngå penicilin.

Ibuprofen skadar tarmen.

Sukker: er skadelig for kroppen. Sukker arresterar levera som skal rense blodet for kolesterol. Om ein et kolestorolhaldig kost så er det viktig å unnga sukker. Syntetisk sukker er ikkje et alternativ.

Mjøl: Mjøl er eit pulver som dekkar til mage og tarmar. Det er skadelig i ein betent tarm då tarmveggane vert dekka til å fører til meir betennelse. Mjøl dekkar til for opptaket av mineralar og vitaminar.

LavKarbo/ steinalderkost er bra i betennelses perioden (første tre månader etter ein startar på kostomlegginga) Å eta produkt med mjøl og sukker tåler kroppen fint når det er i begrensa mengder.

Kolonskopi bør følgast opp med fecal therapy. Dette fordi at rensinga av tarmen før undersøkelsen fjernar alle bakteriar å kroppen brukar lang tid på å bygga opp igjen dette, noko som er vanskelig fordi denne er oppbygd heilt frå fødsel. Når samtidig kroppen er i betennelsestilstand så er opptaket av vitaminar og mineralar mindre å betennelsen kan vedvara lengre fordi alle «lager» av vitaminar er låge.

Grønsaker vi kjøper er næringsfattig fordi den er laga i drivhus på næringsfattig jord drive av kunstgjødsel og kunstig lys.

Kjøtet vi kjøper er industrikjøtt som har lite tid ute i frisk luft og er vaksinert og fora med kraftfor.  Ein undersøkelse viser at vilt-kjøt har 70% høgare næringsinnhold enn industriprodusert kjøt. ( Dette har også ett høyt nivå av Omega 3 på nivå med fisk) red. anm

Ein del oppdrettsfisk vi kjøper i butikken er  vaksinert og fora med tanke på kilopris og ikkje næringsinnhold.

D-Vitamin er betennelsesdempande for denne sjukdomen. Den er ein av fleire faktorar som må væra på plass for å lega sjukdomen. Nivået bør væra rundt 150+ nmol/l for å dempa betennelsen for opptak.

Bakteriar er viktig for tarmen. Probiotica kan brukast som del-flora. Upasturisert mjølk direkte frå gardsbruk er eit anna. Nokre sopp typar kan og hjelpa.

«Berstad metoden» er kanskje den som er mest effektiv utan at eg har prøvd den.

Jod rensar tarmen for dårlige bakteriar. Den tillèt gode.  Eg meinar no at dette er eit av dei viktige supplement i kosten eller som kosttilskudd som vi manglar.

Kostholdet mitt pr i dag (desember 2015) er tilnærma lavkarbo men eg kan drikka juice/brus ein gang i veka å og eta ei skive ein gang i blant. Poteter og andre grønnsaker som veks under bakkenivå kan eg eta men ikkje som ein hovedbestand til måltidet.

Raudvin med lågt sukkerinnhald er faktisk bra for tarmen då den inneheld gjæringsbakteriar som er godt for tarmen.

Har ikkje hatt behov for kontakt med lege sida August -14. Vart innkalt i mai-15 men det av legen som ville.

Status 28/12 2015: Ingen symptom, medisinfri (frå august-14), Uoperert, Fokus på kosthold og kosttilskudd.

Noen nyttige linker: http://rolv.no/urtemedisin.htm,

http://veg-veg.no/rawfood/slik_spirer_du, http://www.frisksomenfisk.com/

Nyhetsbrev fraoss

Abonner på nyhetsbrevet vårt så du kan få informasjon om nye produkter og gode tilbud!

Det blir sjelden mere enn en epost i uken.

TUSEN TAKK! Vi er virkelig takknemlige for at du abonnerte på listen vår. Og vi setter pris på at du tok deg tid til dette. Vi ser frem til å kunne gi deg tilbud fra klinikken vår. Du vil motta en epost der du må klikke på en link for å bekrefte at du virkelig vil motta nyhetsbrevet. Vi har valgt å gjøre det slik siden vi misliker spam like mye som de fleste av våre kunder! Ha en god dag videre!